اخبار
 انتشار: 04 اسفند 1403
   مشاهده: 186

  نگاهی به رویکرد شهرداری اهواز در موضوع کارگاههای ساختمانی

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اهواز در مصاحبه با برنامه رادیوشهر بخشی از رویکردها و اقدامات شهرداری را در موضوع کارگاههای ساختمانی تشریح کرد.
به گزارش امور ارتباطات معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اهواز، هدایت اله زارع زاده ضمن بیان این موضوع اظهار کرد:
یکی از ابعاد مهم شهرسازی و معماری در حوزه ساخت و ساز و سیما و منظرشهری مقوله ی کارگاههای ساختمانی است. تشریح کردن این موضوع علاوه بر آگاهی رسانی به شهروندان گرامی، سبب آشنایی مردم به حقوق قانونی خود و بالا رفتن سطح مطالبه گری می شود. ضمن آنکه آشنایی با جوانب مختلف موضوع، می تواند سبب اهتمام بیشتر همکاران عزیز (در شهرداری اهواز) به رصد مشکلات و پایش آنها تا حصول به نتیجه شود.
وی تشریح کرد: هر پروژه ساختمانی حداقل 2 تا3 سال شکل کارگاهی دارد. چه بسا پروژه هایی که به دلایل مختلف قانونی یا فنی یا مسائل اقتصادی چندین سال به شکل کارگاه باقی می مانند. با توجه به این زمان نسبتاً طولانی و آثار وتبعات آن در شهر، مقوله کارگاه ساختمانی واجد اهمیت می شود که بر این اساس، قانونگذار در مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان تحت عنوان «ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا» کلیه ضوابط و مقررات قانونی الزام آور کارگاههای ساختمانی را بیان کرده است.
معاون شهردار اهواز بیان کرد: یک کارگاه استاندارد می تواند علاوه بر رعایت حقوق عوامل پروژه و ایمنی در بهتر شدن سیما و منظر شهری کمک کند و برعکس یک کارگاه غیراستاندارد و نازیبا با عدم رعایت قوانین سبب بروز خسارات متعدد برای خود پروژه، همسایگان و چه بسا باعث به خطر افتادن بهداشت عمومی و سلامتی کارگران و عوامل اجرایی می شود.
زارع زاده با اشاره به وجود معضل کارگاههای ساختمانی ناایمن و نازیبا در سطح شهر اذعان کرد: با توجه به اهمیت موضوع، در ۳ سال اخیر کارگاههای ساختمانی ناایمن را به عنوان آسیب شهری مطرح و ضمن آسیب شناسی موضوع از دو جنبه (ایمنی و حقوق عامه) و (سیما و منظر شهری) برای حل معضل، راهکارهایی پیش بینی و اجرا شده است.
وی ادامه داد: جنبه اول شامل مسایلی همچون حقوق مجاورین ملک و رهگذران و نیز حقوق و ایمنی کارگران و عوامل کارگاهی پروژه در حین کار می شود که از وظایف ذاتی سازنده (مالک) است و جنبه دوم مسایلی همچون حقوق شهر از قبیل سیما و منظرشهری، بهداشت و محیط زیست شهری را در بر می گیرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اهواز با اشاره به اقدامات انجام شده گفت: در این زمینه قوانینی وجود دارد که (حتی از سوی متولیان) کمتر بر آن تاکید شده بود. این قوانین به همراه (معرفی) الگوهای مناسب مجددا ابلاغ گردید. الگوهایی که در آن برای ساختمانهای مسکونی، تجاری و... ابعاد، نوع و رنگ و جنس حفاظهای کارگاهی به شکل استاندارد مشخص و برای همه سازندگان لازم الاجرا شده است.
هدایت اله زارع زاده با تاکید بر تشدید نظارت ها در سال آینده، لزوم اعمال مکانیزم های تشویقی را یادآور شد و اظهار کرد: در این مدت تلاش شد از طریق شناسایی، معرفی، تقدیر و ایجاد مشوق های موثر برای از سازندگان برتر در این حوزه، فضای رقابت مثبت بین سازندگان بوجود آید مثلا در سال گذشته در همایش استانی نمای برتر که با حضور مقامات استانی، اساتید، معماران و طراحان برتر برگزار شد، از سازندگان کارگاه ساختمانی دوستدار شهر تجلیل شد. تقدیرشدگان، سازندگانی بودند که دو جنبه مهم یک کارگاه ساختمانی استاندارد یعنی جنبه منظر، طراحی و اجرا جداره کارگاه و دیواره بیرونی و سایر معیارها را مراعات کردند.
معاون شهردار اهواز اذعان کرد: در بازدیدها و مشاهدات عینی کارگاههایی را دیدیم که نمای آنها چیزی از یک ساختمان ساخته شده کم نداشت و با بکار بردن عناصری همچون فضای سبز(گلدان)، نورپردازی و المان هایی که در یک ساختمان بکار می روند، چه بسا باعث به اشتباه انداختن بیننده در نگاه اول (تمایز بین کارگاه ساختمانی و ساختمان آماده) می شد.
زارع زاده در پایان گفت: در مناطقی که سطح کیفی ساخت و ساز بالاتر رفته، این تغییرات بیشتر به چشم می خورد. ضمن آنکه حس رقابت خوبی شکل گرفته است. تا جاییکه هر کجا کارگاهی با نمای زیبا ایجاد می شود، سازندگان پلاک های اطراف نیز کوشیده اند کاری فراتر ارائه دهند. به نظر می رسد تمهیدات و اقدات صورت گرفته در این مقوله تا کنون تاثیر مثبت و قابل قبولی داشته است.

نویسنده خبر: امین عنایتی
ثبت امتیاز
جستجوی اخبار